TTO ry:n stipendin sai Villehart Kuusamo!

Tampereen Tradenomiopiskelijat ry jakaa kahdesti vuodessa stipendin TAMKin valmistuville tradenomeille. Stipendiä voi hakea tarinalla, josta huokuu tradenomikoulutuksen ylpeys sekä motivaatio kasvattaa tradenomi-identiteettiä entisestään.

Tänä keväänä eteemme saapui ihania erilaisia kertomuksia taipaleesta tradenomiksi, mutta yksi hakemus erottui edukseen hakemusten joukkiosta.

Tämänkertaisen stipendin saaja on liiketalouden opiskelija Villehart Kuusamo. TTO ry onnittelee sinua vielä valmistumisesta sekä toivottaa oikein loistavaa tulevaisuutta!

Villehartin kirjoittama tarina:

Minun tarinani

Tarina IB linjalla alkoi 2014 ja tämä 3 vuoden matka on ollut erinomaisen erityinen. Matkan varrella olen oppinut paljon uutta liiketaloudesta sekä logistiikasta, saanut uusia kansainvälisiä kavereita, päässyt mukaan mielenkiintoisiin yritysvierailuihin sekä ollut osana todennäköisesti Suomen parasta opiskelijaelämää.

Päätyminen IB linjalle ei ollut itsestään selvyys. Nuorempana olin heikko englanninkielessä, jota koitin välttää viimeiseen asti. Lisäksi matematiikka ei napannut alkuunkaan. Nyt kuitenkin valmistun englanninkielisestä tutkinnosta tradenomiksi. Heikkoudet kääntyivätkin lopulta omiksi vahvuuksiksi.

TAMK tarjosi myös hyvät yhteydet maailmalle suorittamaan vaihtoa sekä työharjoittelua. Rotterdam vaihtoni jälkeen sainkin työharjoittelu paikan Topcon:lta eli japanilaisesta optiikka ja teknologia valmistajalta Hollannista, jolle suoritin tutkimusta Incoterms 2010 optimoinnista. Tutkimuksen sain hyödynnettyä lopulta opinnäytetyönä, joten niittasin ns. kaksi kärpästä yhdellä iskulla: työharjoittelun ja opparin. Vaihto avasi ovet myös moneen muuhun paikkaan ja tällä hetkellä pelaankin jääkiekkoa Hollannissa puoliammattilaisena. Tradenomin tutkinnosta on siis moneksi.

TAMK:ssa opiskelu on erittäin mielekästä ja heti ensimmäisestä päivästä lähtien opiskelijaelämä vei nuorta Lapin miestä pitkin Tamperetta aina Hervannan pimeisiin baareihin mäyrämerkkien perässä. Mäyrämerkkijahdissa laitettiin kaikki peliin, sen kertoo jo, että lämpimästä vodkakraanavedestä on valmis maksaan 5€. Samalla summalla olisi syönyt kaksi lounasta jo Campusravitassa. Nyt on punaset haalarit täynnä merkkejä, vaikkakin iso osa opiskelijariennoista jäikin väliin. Tämä kertookin yksinkertaisesti mikä Tampereella on homman nimi. Tampere on opiskelijoiden Mekka.

3 vuotta Tampereella tulee jäämään erityisesti mieleen ja sinne on aina mukava mennä uudestaan. Keväällä ennen vaihtoon lähtöä pohdittiin luokkakaverin kanssa asuntoni partisilla sörrin (=kahvin) ääressä, että mitä jos luetaan itsemme maisteriksi ja näin jatkosopimus Tampereen opiskelijaelämälle.