Musta- ja Kulta-tason jäsenyydet – Usein kysytyt kysymykset

 En käy töissä, joten kannattaako minun liittyä?

 

Kyllä kannattaa. Voit liittyä Kulta-tason jäseneksi (9 euroa / vuosi) ja saat käyttöösi kaikki Musta-tason edut lukuun ottamatta työttömyyskassaa. Muistutamme kuukausittain sähköpostitse kassan jäsenyydestä, jotta muistat aktivoida sen siinä vaiheessa kun menet töihin.

 

Kuulun toiseen kassaan. Voinko liittyä silti Musta-tason jäseneksi?

 

Voit kuulua vain yhteen työttömyyskassaan kerrallaan. Mikäli olet työsuhteessa voit vaihtaa edellisen kassan jäsenyytesi TRAL:n kautta IAET-kassaan. Kerryttämäsi työssäoloehto siirtyy mukana kunhan vanhasta kassasta eroamisen ja uuteen kassaan liittymisen välillä ei ole yli 30 päivää. Voit Musta-tason jäseneksi liittyessä toimittaa meille valtakirjan, jolla päätämme edellisen kassan jäsenyyden ja huolehdimme kertyneen työssäoloehdon siirtymisestä. Mikäli et ole töissä, niin kassan vaihto ei onnistu. Voit kuitenkin liittyä Kulta-tason jäseneksi.

 

Kuulun toiseen liittoon. Voinko liittyä silti Musta-tason jäseneksi?

 

Voit kuulua halutessasi useampaan liittoon kerrallaan. Huomioithan, että voit silti kuulua vain yhteen työttömyyskassaan. Voit siis joko vaihtaa työttömyyskassan meille tai liittyä Kulta-tason jäseneksi.

 

Olen kesätöissä jolloin työssäoloehdon vaaditut tunnit täyttyvät, mutta sen jälkeen jatkan päätoimisena opiskelijana. Voinko erota siinä vaiheessa erota kassasta?

 

Kassasta eroaminen on toki mahdollista, mutta ei missään tapauksessa suositeltavaa. Mikäli päätät kassan jäsenyyden, menetät myös kerätyn työssäoloehdon.

 

Voiko työssäoloehtoa kerätä pätkissä? Käyn vain kesäisin töissä ja muun ajan opiskelen.

 

Kyllä, työssäoloehtoa voi kerätä osissa. Jos esimerkiksi olet kolmena kesänä kesätöissä 3 kuukautta kerrallaan, niin työssäoloa kertyy yhteensä 9 kuukautta, joten työssäoloehto tulee täyteen.

 

En tule jäämään työttömäksi, joten kannattaako työsuhdejäsenyys minulle?

 

Tänä päivänä työttömyys ei ole oma valinta vaan se voi osua kenen kohdalle tahansa. Jäsenyydestä on hyötyä kuitenkin vaikka ei työttömäksi koskaan jäisikään. Edullisella hinnalla saat muita palveluja kuten matkustaja- ja tapaturmavakuutuksen, oikeusturvavakuutuksen, työsuhdelakimiesten palvelut, henkilökohtaisen uraohjauksen sekä palkkaneuvonnan.

 

Kuinka liittyminen Musta-tason jäseneksi onnistuu?

 

Helpoiten se käy verkkoasioinnissamme, johon voit kirjautua pankkitunnuksillasi. Lisätietoa eri liittymistavoista löydät osoitteesta: .tral.fi/jasenyys/liity-jaseneksi/.

 

Mihin sitoudun kun liityn Musta-tason jäseneksi?

 

Musta-tasolla velvollisuutesi on maksaa jäsenmaksua 114 euroa vuodessa (9€ Kulta-tasolla). Voit koska tahansa erota jäsenyydestä ilmoittamalla asiasta meille eroilmoituslomakkeella.

 

Minkä arvoinen Musta-taso on euroissa mitattuna?

 

Vastaus riippuu paljolti siitä, mitä palveluita käytät. Jo pelkästään matkustaja- ja tapaturmavakuutuksen arvo on suurempi kuin jäsenyyden hinta. Alla esimerkkilaskelma jäsenyyden arvosta: – työttömyyskassan jäsenyys: 105 euroa / vuosi – matkustaja- ja tapaturmavakuutus: 100 euroa / vuosi – oikeusturva- ja vastuuvakuutus: ei saatavissa muualta – henkilökohtainen uraohjaus: 200 euroa / tunti – työsuhdelakimiesten palvelu: 250 euroa / tunti – palkkaneuvonta: ei saatavissa muualta

 

Minulla on kotivakuutuksen yhteydessä matkustajavakuutus, joten jäsenyyteen kuuluvasta vakuutuksesta ei ole hyötyä.

 

Jäsenyyteen kuuluva matkustaja- ja tapaturmavakuutus on ehdoiltaan erinomainen vakuutustuote. Voit päättää kotivakuutuksen yhteydessä olevan matkustajavakuutuksen ja säästää euroja.

 

Mitä matkustaja- ja tapaturmavakuutus korvaa?

 

Vakuutuksesta korvataan enintään 45 päivän pituisella koti- ja ulkomaan matkalla tapahtuneet tapaturmat sekä matkasairauden aiheuttamat kulut ilman euromääräistä ylärajaa ja omavastuuta. Myös matkan peruuntumisesta aiheutuvia kuluja korvataan. Jäsenkortti (perinteinen tai mobiilikortti) toimii matkustajavakuutuskorttina. Tapaturmavakuutuksesta korvataan vapaa-ajalla sattuneita tapaturman aiheuttamia hoitokuluja enintään 5400 euroa tapaturmaa kohti. Vakuutuksessa on omavastuu 100 euroa. Korvaus tapaturmaisen pysyvän haitan varalta on enintään 21 648 euroa. Tapaturmaisesta kuolemasta korvaus on 10 825 ja edunsaajana ovat aina omaiset. Lisätietoja vakuutuksista sekä vakuutusehdot löydät verkosta osoitteesta www.if.fi/tral.