Oranssi sydän sykkii

Hain TAMKiin opiskelemaan vuonna 2013 ja kun hyväksymispäätös tuli, menin tietysti heti tutkailemaan tulevan kouluni sivuja. Löysin TTO:n nettisivut ja luonnollisesti kalastin kaiken tiedon minkä irti sain, meininki näytti mahtavalta. Turusta Tampereelle muuttavana halusin tutustua mahdollisimman nopeasti ja paljon ihmisiin ja TTO tuntui edesauttavan tällaista toimintaa.

Ensimmäiset hyvät muistot TTO:sta tuli tietenkin Hämmästyttävästä Rallista ja Kastajaisista. Ryhmähenki kohosi silmissä rastiratoja suorittaessa ja tuomareita lahjoessa. Päätimme pistää itsemme likoon ja lähteä täysillä suorittamaan määrättyjä tehtäviä.

hammastyttavaralli_13liko3-421

aas

aaa

Tutustuin TTO:n silloisiin hallituslaisiin ja päätin että lähden mukaan toimintaan. Syyskokousta ennen tutustuin mahdollisiin hallituksen toimenkuviin ja päädyin hakemaan sihteeriksi. Pääsin sisään hallitukseen vuodelle 2014 ja edessäni oli erittäin hauska ja työntäyteinen vuosi hyvässä jengissä.

Ulospäin TTO:n toiminta saattaa joskus näyttäytyä pelkkänä biletyksenä ja opiskelijoiden viihtyminen on iso osa toimintaamme. Paiskimme kuitenkin paljon hommia myös koulutuspoliittisten asioiden parissa, joka on meidän päätehtävämme. Kokoustamme usein TTO:n hallituksen kesken mutta myös Tradenomiopiskelijaliiton (TROL ry) kanssa. Vuosittain hallituksemme jäsenet osallistuvat kaksi kertaa Puhjonrannan järjestökoulutukseen, jossa opitaan lisää ajankohtaisista koulutuspoliittisista asioista, tutustutaan muihin toimijoihin ympäri Suomen ja ennen kaikkea kasvatetaan tradenomi-identiteettiä!

TTO

Sihteerinä tehtäväni on pitää kokouksissa pöytäkirjaa ja toimia puheenjohtajiston kanssa yhteistyössä. Hallituspesti vaatii sitoutumista ja kokouksissa ja verkostoitumistapahtumissa on käytävä säännöllisesti, jotta pysyy kärryillä kaikesta mahdollisesta. Teemme läheistä yhteistyötä myös muiden ainejärjestöjen kanssa, esimerkiksi Tiron (insinööriopiskelijat) ja Piraten (terveysalan opiskelijat). Tätäkin kautta olen tutustunut paljon ihmisiin ja kasvattanut verkostojani.

Vuoden 2014 jälkeen päätin hakea vielä toiselle kaudelle vuoden 2015 hallitukseen ja pääsin sisään. Pestiksi valikoitui tällä kertaa mediavastaava, eli tehtävänäni oli huolehtia tiedotuksesta yhdistyksen jäsenille ja lehtemme Provision päätoimittajana toimiminen. Olen oppinut paljon näissäkin tehtävissä ja tämän vuoden sihteerimme ja ensi vuoden varapuheenjohtaja Linda on ollut todella suuri apu erityisesti Provisio lehden tekemisessä. Saimme hieman opastusta lehden taiton tekemiseen, mutta pääpiirteittäin olemme itse opetelleet taittohommat ja olemme ylpeitä siitä, kuinka hyvin olemme tämän taidon oppineet.

a

Suurin haaste kahden hallitusvuoden ja koulun yhdistämisessä on ollut koulun ja hallitushommien yhdistäminen. Opiskelen Proakatemialla nyt toista vuotta ja usein tuntuu, että aika loppuu kesken. Molemmissa haluaa olla täysillä mukana, mutta priorisointia on myös täytynyt opetella. Kaikkeen ei pysty venymään ja jostain täytyy tinkiä. Tavoitteena on valmistua ensi vuonna ja lähden vaihtoon Madridiin kevääksi, joten hallitushommat saavat nyt minun osaltani jäädä.

TTO-pikkujoulu_mv-103

Olen enemmän kuin kiitollinen TTO:lle näistä kahdesta ja puolesta vuodesta, kun olen liiketaloutta opiskellut. En usko, että olisin viihtynyt koulussa lainkaan niin hyvin ilman tätä yhdistystä. Elinikäiset ystävät ja kaikki mahtavat muistot niin ekskursioilta kuin muistakin TTO:n tapahtumista ja kaikki matkan varrella saamani opit tulevat varmasti vaikuttamaan siihen, mitä aion tehdä tulevaisuudessa.

Kiitos! Lupaan, että oranssi sydän sykkii ikuisesti.

Veera Leppäniemi

Tags:,

Leave a Reply