TTO BUSINESS SEMINAR

TTO:n Business Seminar toteutui 6.10.2015 Cumulus hotelli Pinjassa. Paikalla oli reilut sata tradenomiopiskelijaa kuuntelemassa ja imemässä oppeja huippupuhujilta.

ILKKA KOPPELOMÄKI

Ensimmäisenä vuoroon astui ”Uskalla innostua” perustaja ja päävalmentaja Ilkka Koppelomäki. Hän suositteli lukemaan Asenne nimisen kirjan, jonka mukaan ”92% kaikista huolista ja murheista on turhia”. Hän myös painotti sitä, kuinka moni tekee asioita vain, koska ne ovat OK. Näitä on hyvä miettiä ajatuksen kanssa, sillä meidän ei pitäisi elämässä tyytyä aina vain keskinkertaiseen. Pois sieltä kliseiseltä mukavuusalueelta!

Ilkka kertoi kaksi syytä sille, miksi olemme mitä olemme.

  1. Olet harjoitellut olemaan juuri sellainen kuin olet

Tähän väittämään liittyi hauska harjoitus. Ilkka kehotti jokaista koskettelemaan omaa kehoaan ja tokaisi sen jälkeen, että siinä on harjoittelunne tulos. Hän ei myöskään usko aamuvirkku/iltavirkku –ajatteluun. Ihminen on vain opetellut ajattelemaan aamuisin tietyllä tavalla. Harjoittelun voi aloittaa aina ja iltavirkku voi opetella aamuvirkuksi.

  1. Ympäristö

Tämä ei liity siihen, että ympäristöä voi syyttää siitä, minkälainen ihminen on. Ympäristö vaikuttaa joka hetki ja ympäristöä on hyvä oppi hyödyntämään matkalla sinne, minne ollaan menossa. Suostu valitsemaan vain se, mikä pelottaa ja jännittää eniten.

Kaikki on mahdollista elämässä. Sinä teet sen joko mahdolliseksi tai mahdottomaksi.

IMG_6719

MIKKO SJÖGREN

Illan toinen puhuja oli valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja Mikko Sjögren. Inspiroiduin eniten Mikon sijoittamiseen liittyvästä puheenvuorosta, sillä olimme juuri samana päivänä koulussa kartoittaneet omia mahdollisuuksiamme sijoittamiseen.

Sijoittaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Sijoitukset voivat olla vuosikymmeniä tuottamatta paljon mitään ja yhtäkkiä ampaista hyviin tuottoihin. Mikko painotti sitä, että 80% tuloksista tulee viimeisen 20% aikana. Myös korkoa korolle kasvuun on erittäin suositeltavaa perehtyä, jos haluaa saada rahansa poikimaan.

Henkilökohtaisessa taloudessa meitä ohjaa enemmän tunne kuin järki. Nykyisin monet maksavat muovirahalla, jolloin maksutapahtumasta on poistunut tunne. Kortilla maksettaessa tulee usein huomaamatta käytettyä enemmän rahaa kuin käteisellä maksettaessa.

Puheenvuoro sai ainakin minut pohtimaan omaa rahankäyttöäni. Mitä aikaisemmin alan sijoittaa rahaa, sitä enemmän minun on mahdollista tienata, luonnollisesti. Täytyy siis perehtyä mahdollisuuksiin, pienikin sijoitus on parempi kuin ei mitään.

IMG_6743

HEIKKI LINDEVALL

Kehitysveturi ja sarjayrittäjä Heikki Lindevall piti esityksen, jossa pohdittiin sitä, minkälainen Suomi meidän pitää rakentaa ja missä Suomi on 2030-luvulla. Olen Heikin kanssa samaa mieltä siinä, että meidän pitäisi siirtyä ”ei onnistu”-maailmastamme ”ratkaise ongelmat”-maailmaan. Paljon puhutaan siitä, että suomalaisilla on huono itsetunto ja emme uskalla räväyttää. Meidän nuorten tulee todistaa nämä väitteet vääräksi ja alkaa toimimaan!

Heikki ennustaa tulevaisuuden työpaikkojen vaativan asiakkaiden ja heidän arvoketjujen syvällistä ymmärtämistä, tehokkaita palvelukonsepteja, kansainvälisyyttä, verkostoja, tiimejä ja ennen kaikkea taitavia ihmisten johtajia, muutosjohtajia.

IMG_6767

KAISA LISKI

Kiinteistökuningatar ja arvoasunnot LKV:n liiketoimintajohtaja Kaisa Liski kertoi lyhyesti tarinansa ryysyistä rikkauksiin, joka omalla tavallaan motivoi unelmien saavuttamisessa. Yhtenä päivänä Kaisa päätti, että köyhyydessä eläminen saa riittää. Hän haki töitä, sai töitä ja on ahkeralla työnteolla ja päättäväisyydellä rakentanut itselle suuren toimeentulon.

Kaisa uskoo 18-25 vuotiaiden olevan Suomen pelastajia. Kasvu edellyttää vastaanottamista. Tulee vastaanottaa kaikki data ihmisiltä, luennoilta, kirjoista ja kaikkialta. Tahdonvoima on myös erittäin tärkeää matkalla menestykseen, sen Kaisa on itsekin kokenut. On tärkeää hoitaa ensin oma kasvunsa, jotta voi auttaa muita kasvamaan.

IMG_6838

 

Teksti: Veera Leppäniemi Kuvat: Roosa Jukola

Leave a Reply