Uuden opiskelijan muistilista

Moi uusi opiskelija!

Ei ole kauan aikaa enää siihen kun uusi ja jännittävä opiskelijaelämäsi starttaa! Hommaa varmasti riittää Kela-papereiden ja asunnon hakemisen keskellä. Haluttiin listata muutama tärkeä asia myös opiskelusta jo näin heti alkuun, sillä jokaisen uuden tradenomiopiskelijan tulisi tiedostaa nämä jo orientoivilla viikoilla.

1. Priorisoi. Tenttejä voi uusia, mutta jokaiset bileet ovat ainutlaatuiset

2. Älä syö kuormasta. Liian hyvät kumppanuussuhteet luokka-, ainejärjestö- tai opiskelijakuntatovereiden kanssa voivat aiheuttaa epämiellyttäviä jälkiseuraamuksia.

3. Älä lipsahda tekemään täysiä viikkoja töissä. Jos näin kuitenkin uhkaa käydä, pidä huolta että perjantait ovat automaattisesti vapaapäiviä!

4. Tarkasta ennen lähettämistä sähköpostien sisältö ja vastaanottaja. Etenkin jos jatkoilta palattuasi kirjoitat aamuluennon opettajalle viestiä ”valitettavasta sairastapauksesta” joka estää osallistumisesi ko. luennolle.

5. Suhtaudu maltillisesti ilmaisiin alkoholijuomiin. Kuten joku viisas joskus totesi: ”There is no such thing as free booze”. Katso myös kohta 11.

6. Muista vaihtokalsarit ja hammasharja.

7. Muista passi (myös ruotsinlaivalle)

8. Pese tekoveri pois ennen nukkumaanmenoa. Aamulla huoneestaan kömpivä veren peittämä hahmo voi olla monelle kämppikselle liikaa.

9. Erilaisia eläin- tai muita maskotteja vastaan kohdistettuihin hyökkäyksiin ei päde syytesuoja. Kohtele niitä siis lempeydellä, jos haluat välttää kontaktit viranomaisten kanssa. Jos et tässä kuitenkaan onnistu, soita liittoon.

10. Myöskään haalareihin pukeutuminen ei anna sinulle täyttä syytesuojaa (tosin se voi olla useissa tapauksissa lieventävä asianhaara).

11. Älä yritä ehkäistä nestehukkaa saunassa skumpalla. Myös erilaisten järjestöjuomien kanssa kannattaa tuntea rajansa.

12. Jos olet jo Kauhamestari, älä turhaan yritä parantaa aikaasi. Et todennäköisesti onnistu siinä.

13. Kiukaat, palavat tupakat, grillit ja kylpypaljujen piiput ovat KUUMAA!

14. Rastiradoilla naiset todennäköisesti saavat lisäpisteitä näyttämällä tissit miestuomareille. Sama EI päde peniksen näyttämiseen naistuomarien lahjonnassa.

15. Älä huoli: aika kultaa ne kaikki muistot, jotka ovat opiskelujen päättyessä vielä jäljellä.

(Yllä olevat kohdat eivät luonnollisesti perustu empiirisiin havaintoihin, perimätietoon tai omiin kokemuksiin. Ja vaikka perustuisivatkin, eläimiä ja insinöörejä ei ole vahingoitettu.)

Tästä voi hieman päätellä, mitä tulevat opiskeluvuotesi saattavat pitää sisällään…

Me täällä jo ootellaan kovasti teitä, toivottavasti teilläkin alkaa olla jo nuo Kela hommat sun muut jo lähes hoidettu!

Nähdään pian!

terkuin Linda

Tags:, , ,

Leave a Reply